Ponin keittäminen on yksi oudoimmista jutuista mihin olen törmännyt My Little Pony harrastukseni aikoina. Mutta se on tuiki tärkeä juttu My Little Ponyn kunnon hyvänä pysymisen kannalta. Nimittäin, ajan myötä häntäprikka ruostuu (varsinkin jos ponia pestään usein ja ILMAN että pää irroitetaan ja häntä otetaan pois paikoiltaan) ja aiheuttaa ponin muoviin pysyviä, tummia laikkuja, joita poniharrastajat kutsuvat ponisyöväksi. Keittäminen on yksi tapa ehkäistä ja hidastaa ponisyövän kehitystä. Tässä on minun ohjeeni, mutta muista, että keität ponisi omalla vastuullasi!

Älä keitä timanttisilmäisiä poneja (timantit irtoavat tai pinta irtoaa), so softeja (nukka irtoaa?) mekanismiponeja (mekanismi voi vaurioitua), glittersymboliponeja (glitter saattaa kulua), prinsessa ponien timanttisymboleja (kiiltävä pinta rapisee pois) tai muita, joista et ole varma! Magic Message-ponien kanssa kannattaa olla varovainen, kuin myös neonkeltaisten harjojen kanssa. väriä saattaa irrota ja värjätä samalla muovia.

Ensinnäkin. Avaa poni eli irroita sen pää. Se voi olla tiukassa, mutta kuuma vesi ja kärsivällisyys on valttia, ettet riko ponin kaulaa! (nimimerkillä kaksi jo suutuspäissään rikkonut...) Ota myöskin häntä pois. Kuvan ponit ovat kaljuja siksi, että laitan niille uudet karvat, mutta voit keittää myös pään jossa on karvaa.

DSC05874-normal.jpg

Tässä kuva siitä kuinka törkyisiä ponit voivat olla sisältä.

DSC05882-normal.jpg

Kuvassa näkyy ponin häntäreikä ja ruostetta.

DSC05890-normal.jpg

Jos prikka näyttää kovin ruostuneelta, sitä ei kannata enää laittaa ponin sisälle, koska se lisää ponisyövän riskiä. Sen sijaan puhtaat kannattaa säästää ja käyttää uudelleen!

DSC05886-normal.jpg

Ota puhdas, mahdollisimman iso kattila ja laita melkein täyteen vettä. Kannattaa hankkia poneille oma kattilansa (niinkuin minulla on) koska et varmaan halua syödä samassa kattilassa valmistettua ruokaa.

DSC05873-normal.jpg

Sitten lämmöt päälle. Jos kattila on tarpeeksi iso voit käyttää metallilävikköä ponin paikallaan pysymiseks tai sitten pitää sitä ihan vain salaatti pihdeillä (omani pöllin äidiltäni, hehe).

DSC05885-normal.jpg

Kroppa sinne vain! Huomasin ettei poni peity vedestä täysin, joten metallislävikkö ei tullut kysymykseen.

DSC05892-normal.jpg

Joten salaattipihdeillä pidin ponia 5-10 minuuttia kiehuvassa vedessä niin, ettei se osu kattilan reunoihin tai pohjaan (ponin muovi voi vaurioitua). Ensin kroppa ja sitten sama käsittely päälle. Vaihda keittovesi joka ponin jälkeen varmuuden vuoksi, koska harjasta voi lähteä väriä ja se saattaa tarttua seuraavaan poniin!

DSC05894-normal.jpg

Anna ponin hetki jäähtyä. Itse vielä tarkastan ponin sisältä ja tarvittaessa hammasharjalla jynssään ruostetta ja likaa pois. Varo polttamasta sormia, koska ponin sisään yleensä jää tippoja jotka tulevat sitten sormille!

DSC05902-normal.jpg

Lopuksi huuhtele poni viileällä vedellä ja laita kuivumaan. Anna kuivua vuorokausi, ennen kuin laitat ponin pään ja hännän paikalleen tai reroottaat sitä.

DSC05906-normal.jpg

Toivottavasti tästä oli jollekkin hyötyä. Ensi kertaan!